STOYAN KAMBAREV
THE FOUNDATION
AWARD
TALENT'S TREES
355 FILM AWARD
THE ACADEMY
PROJECTS
LIFE LIKE IN THE MOVIE
GALLERY
VIDEO
NEWS
PARTNERS
CONTACT
DONATIONS
THE 355 FILM AWARD
The Stoyan Kambarev Art Foundation celebrates its 11th year anniversary with challenge to young filmmakers!
ABOUT THE AWARD   •   JURY   •   APPLY   •   FINALISTS   •   TERMS AND CONDITIONS
2020   •   2019

FILM AWARD

2020

3 Filmmakers chosen by a professional international jury
5 To produce a five minute film
5 Shot, edit and posted in five days
FINALIST
Evgenia Taneva
Евгения /23г./завършва средното си образование в Математическата гимназия в град Пловдив. Още тогава заедно с нейна съученичка написват фентъзи роман в две части - "Ръката на съдбата" и "Краят е вечен", който печели конкурс и бива издаден от издателска къща "Хермес". Учи две години актьорско майсторство, след което решава, че режисурата е нейното призвание и кандидатства в НАТФИЗ. В момента е 3-ти курс със специалност "Филмова и телевизионна режисура". Първият й късометражен филм "Mama" вече има активен фестивален живот и печели награди. Новият й авторски филм е документалният "Стигма".

FINALIST
Peter Chiviyski
Петер /26 г./ е студент от новата учебна програма на НАТФИЗ в класа на проф. Светослав Овчаров по филмова и телевизионна режисура. Петер показва усет към избор на оригинални идеи и винаги се запознава детайлно с всеки сюжет, откроява се с готовността да експериментира. Обича екипната работа и винаги се консултира с екипа си в етап на преподготовка. В хода на обучението си в НАТФИЗ, младият режисьор заснема игрални, документални и телевизионни проекти с различна продължителност, разнообразие в локации, епохи, римейк или по оригинален сценарий. През септември 2019г. се включва в питчинг сесията на Международния фестивал за късометражни филми "In The Palace", в чиято селекция вече е част с друг свой игрален проект. Петер представя проекта си "Циганска Сватба" и печели второ място.

FINALIST
Vanya Boycheva
Ваня /30г./ завършва Журналистика в Софийския Университет, както и Режисура в Нов Български Университет. В последните 10 години работи основно в БНТ - като репортер, сценарист и редактор в сутрешните предавания, посветени на спорт, здраве и лайфстайл. Дипломният й филм по режисура "Радиотехникът" , създаден в рамките на фестивала в Долна Малина и UFO Film and Television studios, е селектиран на множество български и международни фестивали. Проектът за първия й професионален филм се нарича "Мечтата на Наташа" и разказва историята на момиче, което живее в дом за сираци. Очаква се филмът да бъде осъществен в рамките на 2021г.

Договорът за изпълнение и финансиране дейностите по
проекта е № 24-10-М4-8/27.05.2015г между Министерството на
културата на Република България и Фондация "Стоян Камбарев"