STOYAN KAMBAREV
THE FOUNDATION
AWARD
TALENT'S TREES
355 FILM AWARD
THE ACADEMY
PROJECTS
LIFE LIKE IN THE MOVIE
GALLERY
VIDEO
NEWS
PARTNERS
CONTACT
DONATIONS
THE 355 FILM AWARD
The Stoyan Kambarev Art Foundation challanges young filmmakers!
ABOUT THE AWARD   •   JURY   •   FINALISTS   •   LOGOS   •   TERMS AND CONDITIONS
2022   •   2021   •   2020   •   2019

THE 355

FILM AWARD

2019

3 Filmmakers chosen by a professional international jury
5 To produce a five minute film
5 Shot, edit and posted in five days

WINNER 2019 Jordan Mihailovski

WINNER
Jordan Mihailovski
Йордан (23 год) учи в Математическата гимназия, а после и в Американския колеж София. Тренира тенис и посещава актьорска школа. На 18 год е приет в Central Film School в Лондон, където учи 2 години операторско майсторство и монтаж. Заснема и режисира първия си дипломен филм. Остава в британската столица и работи на свободни начала по специалността си. На 22 се връща в България и записва режисура в НБУ. Сега монтира дипломния си филм, който финансира със собствени средства събрани от работата му в Лондон като оператор и монтажист на корпоративни събития.

FINALIST
Stefani Raycheva
Стефани (26 год.) завършва бакалавърска степен по психология в Университета в Нотингам през 2014, но тъй като киното й е страст, решава да се върне в България и записва две магистърски степени по филмова режисура и драматургия в НБУ. Учи в класа на проф. Георги Дюлгеров, както и в класовете на Стефан Командарев, Цветана Манева и Снежина Петрова. Участва в над 50 кино продукции и реклами на различни позиции. Режисирала е два късометражни филма "Пеперуди" и "Моята истина" – носители на няколко награди и много номинации.

FINALIST
Nadya Todorova
Надя (25 год) е сценарист и режисьор. Израснала е в България, но живее няколко години в Германия, Швеция и Чехия. Завършва сценарно писане във FAMU International в Прага. През 2017 година е избрана за уъркшопа From Page to Stage във Варна с ментор Димитър Коцев-Шошо. Същата година печели първа награда на Българското кино общество за сценария си "Небето зад хълма". През 2018-та е избрана за Talents Sarajevo и Script Pitch Competition към фестивала interfilm Berlin. Режисирала е два късометражни филма - "Cheese" и "Slamming Doors".

Договорът за изпълнение и финансиране дейностите по
проекта е № 24-10-М4-8/27.05.2015г между Министерството на
културата на Република България и Фондация "Стоян Камбарев"website by cinekafe.com