Фондация Стоян Камбарев

СТОЯН КАМБАРЕВ
ФОНДАЦИЯТА
НАГРАДА
АКАДЕМИЯ
ПРОЕКТИ
ЖИВОТ КАТО НА КИНО
ГАЛЕРИЯ
ВИДЕО
НОВИНИ
ПАРТНЬОРИ
КОНТАКТ
ДАРЕНИЯ
ЗА ФОНДАЦИЯТА
Даваме криле на млади творци в изкуството
НАШАТА КАУЗА   •   КОИ СМЕ НИЕ   •   ДРУГИТЕ ЗА НАС   •   ПРИЯТЕЛИ   •   ДОКУМЕНТАЦИЯ
Мисията на Фондация „Стоян Камбарев” е откриване, насърчаване и подпомагане на млади творци в областта на изкуството, чрез ежегодно връчване на Награда за полет в изкуството, която се утвърди като най-чаканата и престижна награда за млади творци в България.

Ние подкрепяме както морално, така и финансово младите, умните и талантливите, които развиват силно своя индивидуален почерк и талант. Тази награда им дава криле, надежда и размах. Дава им смелост да продължават да се развиват в областта на изкуството, където е силата им, а не да правят компромиси със себе си и таланта си.

Уникалността на Наградата се състои в това, че не е строго профилирана в конкретно изкуство, а обхваща широка селекция от талантливи млади артисти в различни области на изкуството.

Голямата награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев” представлява Специално изработена бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов, Парична премия в размер на 3000 лв. и Почетен приз.

Много важен факт е, че всички номинирани и наградени млади творци са подкрепяни за осъществяването на конкретни техни проекти. Затова истинската мисия и кауза на Фондацията започва след края на Церемонията, а именно реализацията на проектите и мечтите на младите творци в България.

Договорът за изпълнение и финансиране дейностите по
проекта е № 24-10-М4-8/27.05.2015г между Министерството на
културата на Република България и Фондация "Стоян Камбарев"Договорът за изпълнение и финансиране дейностите по
проекта е № 24-10-М4-8/27.05.2015г между Министерството на
културата на Република България и Фондация "Стоян Камбарев"